kazber 17.02.2006 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Prosze o opinie. Moj bos /czyt. zona/ chce tylko ten. Pomozcie!!!Nasza dzialka ma 30 m szerokosci i okolo 90 dluga. Wjazd od zachodu- czyli wersja lustrzana. Dzieki za wszystkie opinie. Rozwazania na na koszta budowy mile widziane. http://www.dobredomy.pl?/id_project=76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nitka_31 19.08.2006 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Proszę o kontakt osoby, które rozpoczęły budowę domu AFRODYTA pracowni "Dobre Domy". Będę wdzięczna za informacje o kosztach budowy i zdjęcia z realizacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikagrabska 26.08.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 witam,witamja tez szukam kogos kto ten domek postawil, gdyz mamy dzialke a od roku szukamy projektu a ten nam sie bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owca_pie 28.08.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Cześć, Informuję niniejszym, że właśnie dołączam do grona zwolenników Afrodyty Domek będę jednak zmieniać. Chcę go trochę powiększyć i częściowo podpiwniczyć. Może też coś takiego planujecie? Orientowaliście się może już w kosztach budowy? Moja będzie w okolicach Podkowy Leśnej, a Wy gdzie? pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nitka_31 30.08.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Witam, co do kosztów budowy "Afrodyty" w pracowni uzyskałam informację, że wynoszą 340 000 (o ile dobrze zrozumiałam bez instalacji zewnętrznych). Wg. kosztorysu uproszczonego stan surowy, nakryty to koszt 190 000.- W projekcie nie podoba mi się jak na razie usytuowanie kominka w salonie, nie wyobrażam sobie kominka obok drzwi na taras cały urok straciłby wówczas, więc planuję przesunięcie go w bardziej "honorowe" miejsce. Domek zamierzamy pobudować w okolicy Lublina. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owca_pie 30.08.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 340 000 to stan surowy zamknięty? To jak zostało wyliczone to 190 000, co zawiera? Że tak powiem, różnica jest znaczna... Kiedy planujesz rozpoczęcie budowy? pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nitka_31 30.08.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Witam serdecznie, 340 000 to łączny koszt budowy, czyli dom wykończony, gotowy do zamieszkania Natomiast 190 000,- to stan surowy nakryty, z oknami. Napisz e-mail`a do pracowni "Dobre Domy" z prośbą o przysłanie kosztorysu i tam będzie wszystko, co zawiera kosztorys. Budowę planuję rozpocząć na wiosnę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nerus 12.10.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 WITAM, JA PÓKI CO STARAM SIĘ UZYSKAC KREDYT NA WYBUDOWANIE AFRODYTY:), MUSZE ZROBIC TZW OPERAT SZACUNKOWY DLA BANKU. MOZE KTOS Z WAS POSIADA ZESTAWIENIE KOSZTÓW WYKONCZENIOWKI CZYLI PRACE MIEDZY 190000 A 340000. ILE CO KOSZTUJE? POSZCZEGÓLNE INSTALACJE , TYNKI ITD, POZDRAWIAM WSZYSTKICH NAWET TYCH CO BUDUJA WEDLE INNYCH (CZYTAJ BRZYDSZYCH;)) PROJEKTOW;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoboRob 04.12.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Witam serdecznie!!! Długo szukliśmy z Żonką projektu domu i wreszcie jest AFRODYTA:))) Dziś zamówiliśmy projekt, w naszym przypadku w odbiciu lustrzanym, będziemy równierz wprowadzać do projektu pare zmian. Chcemy zrobić na górze poddasze użytkowe, podobno bez podnoszenia dachu można zaaranżować około 30 m. tylko mamy problem z wyborem stropu, w projekcie jest drewniany i niewem czy nie zmienić go na wylewany np monolityczny. Drodzy forumowicze proszę o wasze opinie w tej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoboRob 09.12.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Co jest? czy już nikt się Afrodytką nie interesuje? Zaczyna ktoś z Was forumowicze budować Afrodyte?? Czy będę pierwszy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nitka_31 26.12.2006 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 Witam serdecznie, zamówiłam projekt przed świętami, jak tylko do mnie dotrze zaniosę go do projektanta, w celu naniesienia zmian, które mnie interesują. Mam już wszystkie dokumenty niezbędne do uzyskania pozwolenia na budowę. Adaptacja projektu i zatwierdzenie przyłączy będą trwały około 2 - 4 tygodni, potem do 65 dni - czas oczekiwania na pozwolenie na budowę, 2 tygodnie na uprawomocnienie decyzji i można zaczynać przygodę z Afrodytą Jeśli po drodze nie będzie niespodzianek, to w kwietniu będę mogła zacząć fundamenty. Nie mogę się doczekać wiosny ... Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoboRob 27.12.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Witam Nitka_31 czy w zmianach jakie chcecie wprowadzić do projektu jest również aranżacja poddasza? Jeśli tak to Napisz proszę czy macie już pomyśł gdzie usytuować schody na poddasze i czy zmieniacie strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nitka_31 27.12.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Witaj Rob:) Schody na poddasze zrobimy po prawej stronie wiatrołapu, rezygnując ze ścianki (tej od strony garażu). Ścianka zostanie przesunięta zgodnie z linią korytarza, zmniejszymy tym samym pomieszczenie gospodarcze (kotłownię). W przyszłości, gdyby ktoś chciał mieć niezależne wejście na poddasze, nie będzie przeszkadzał innym domownikom korzystającym z parteru. Strop zamierzamy zostawić drewniany, mąż twierdzi, że będzie łatwiejszy i szybszy do wykonania, zresztą odchodzą koszty stempli i zaoszczędzimy czas niezbędny na wyschnięcie stropu lanego. Poza tym jest lżejszy a jak się go dobrze ociepli i wyciszy, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby w pełni korzystać z poddasza użytkowego nie zakłucając spokoju na parterze. Mąż zaprojektował już układ wnętrza, gdybyś chciał zobaczyć jak ma to u nas wygladać podaj meil-a - prześlę Wam wizję Afrodyty po zmianach. Poza tym zamierzamy zadaszyć zupełnie taras i zmienić wygląd dachu z przodu, tzn. nakryć jednym dachem garaż i wejście do domu. Dzwoniłam do Pracowni, wysłali już projekt - jutro powinien już dotrzeć do nas, będzie łatwiej cokolwiek zaprojektować mając plany przed sobą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoboRob 27.12.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Witaj Nitka_31 Widzę że Wasze zmiany to prawie nowy projekt i pomysł ze schodami przy wiatrołapie to bardzo dobry pomysł, jeśli to nie będzie dla Was kłopotliwe to z wielką chęcią zerkniemy na Waszą wizję Afrodyty oto nasz e-mail [email protected] My również chcemy pozostać przy stropie drewnianym, ale z tego co wiem to nawet wtedy trzeba zmieniać strop na użytkowy by można było go obciążać, a co za tym idzie fundamenty trzeba również przeprojektować aby wytrzymywały obciążenie budynku. Jest to oczywiście do zrobienia ale to dość skomplikowana sprawa i lepiej to zlecić sprawdzonemu projektantowi. W Pracowni Dobre Domy wycenili mi takie zmiany na około 5000 pln netto Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoboRob 03.01.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Witaj Nitka_31 Mam jeszcze jedno pytanie do Was Zastanawialiście się już nad wyborem materiału na ściany? Jeśli tak to napisz co wybieracie. W projekcie jest BK 36,5 cm 1W i jak nic pasuje YTONG ale im więcej czytam na forum o metodach na ściany tym miej wiem. W każdej technologii ile zalet tyle negatywów (temat rzeka) także pozostanę chyba przy projektowym BK ale chciałbym znać jeszcze Waszą opinię w tej kwestii P.s wciąż czekam na e-maila z Waszą aranżacją wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nitka_31 09.01.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Witam serdecznie;) Zapracowana jestem troszkę, i stad te opóźnienia w odpowiedziach:). Robo, my planujemy budować z pustaka phototerm, ale to jeszcze nic pewnego. Narazie zdążyłam zanieść projekt do adaptacji i czekam na uzgodnienie przyłączy. Szczerze mówiąc brakuje mi czasu, aby usiąść i zastanowić się co i z czego budować. Chyba zrezygnuję z dachówki na rzecz blachodachówki, dach będzie lżejszy i bezstresowo będę korzystać z poddasza nie martwiąc się czy wytrzymają fundamenty w przypadku jego adaptacji. Projektant nie widzi problemu i "wstawił" nam okna dachowe, więc jeden kłopot mam z głowy. Parter ma wyglądać, tak jak w załączniku;) Pozdrawiam Nitka_31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoboRob 10.01.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Witam Nitko bardzo dziękuję za e-maila. Pomysł z powiększeniem wiatrołapu i schodami w nim to po prostu rewelacja!!! Mam nadzieję że nie będziecie mieli nam za złe jak wykorzystamy Wasz pomysł w naszym projekcie My planujemy jeszcze powiększyć łazienkę 1/11 i zlikwidować łazienkę 1/8 a zrobić w jej miejscu powiększoną garderobę 1/7 jedna łazienka na parterze w zupełności nam wystarczy za to większa Pozdrawiam RoboRob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nitka_31 24.01.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Witam serdecznie:) Robert, dziękuję za meila. Powiedz, jeśli to nie tajemnica gdzie będziecie budować Wasz domek? Złożyliście już dokumenty? Kiedy dostaniecie pozwolenie na budowę? Kiedy zamierzacie rozpoczać budowę? Pytam z czystej ciekawości, bo z chęcią zobaczylabym Afrodytę wcześniej, np. na zdjęciach z budowy;) Pozdrawiam Nitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoboRob 24.01.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Witaj Nitko Wniosek o warunki zabudowy złożyliśmy jeszcze w zeszłym roku a decyzji wciąż nie mamy,. Budować się będziemy w Ostródzie(warmińsko-mazurskie), a raczej na jej granicy , ale budowę zamierzamy rozłożyć na raty. Chodzi o to żeby jak najdłużej uniknąć kredytu. Na początek będzie trzeba podciągnąć do działki wodę i prąd, wtedy postawimy na pewno stan zero, a co dalej to jeszcze nie wiem Jeśli tylko uda nam się rozpoczęć przygodę z budową Afrodytki to będę trzaskał mnóstwo zdjęć, którymi chętnie się podzielę ale do stanu surowego to jeszcze bardzo daleka droga Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nitka_31 25.01.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Witam serdecznie:) Wszystko wskazuje na to, ze ja będę pierwsza, która rozpocznie budowę Afrodyty. Nikt z innych forumowiczów (poza nami;)) nie odzywa się, czyżby wszyscy czekali na efekty? Robert, nie byłam w Ostródzie, choć słyszałam, że tam jest pięknie. Jak narazie nie mogę namówić męża na wyjazd w tamte strony. Za to okrążylam Ostródę z każdej strony : w Olsztynie mam rodzinę, poza tym byłam w Malborku, Gniewie, Grudziądzu - tam mamy wspanialych znajomych męża;) Kto wie może za kilka lat wstąpicie przejazdem zobaczyć naszą Afrodytę, a może i mnie przez kilka lat uda mi się namówić męża na wyjazd w Wasze strony . Ja mam już wszystkie dokumenty do budowy, teraz czekam żeby architekt zaniósł je do Starostwa, jak dobrze pójdzie w marcu bedzie można zacząć budowę. Na szczęście słup energet. mamy na działce wraz z oświetleniem więc prąd mamy z głowy, wodociąg jest kilka metrów od działki, więc koszty uzbrojenia będa niewielkie. My narazie też będziemy budować ze środków własnych /mąż nie zgadza się na wysokie raty / a potem zobaczymy ile będzie potrzeba kredytu na dokończenie budowy. Po cichutku marzymy, żeby wogóle się nie zadłużać, ale wówczas budowa zajęłaby nam kilka lat - a to nie do przyjęcia Dokumentację foto juz założyłam. Narazie na działce są tylko świerki, sosny i iglaki pozdrawiam Nitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts